Over ons

Slijtage, verkleuring of doorgezakte zittingen. Leren zitmeubelen blijven er niet voor altijd mooi uitzien. Gelukkig hoeft die fijne fauteuil van je overgrootvader niet perse naar de vuilstort want Ledervisie in Drachten biedt een duurzame oplossing. Leren meubilair wordt hier op deskundige wijze opnieuw gekleurd of gestoffeerd. Na twintig jaar meubelreparatie mag Ledervisie zich met recht een specialist noemen.
De afgelopen jaren kreeg Ledervisie steeds meer designmeubelen onder handen. Merkmeubelen als Montis, Leolux en Artifort enz. 

LederVisie geeft uw lederen meubelen een tweede leven!

Ons bedrijfbegon in 1992, als Marco Leer, met het opknappen van leren meubels; hierbij gebruiken wij een eigen ontwikkeld concept. Met een revolutionaire spuittechniek en speciaal ontwikkelde milieuvriendelijke leerverf, werd het mogelijk leren meubelen zodanig op te knappen dat ze er weer als nieuw uit zagen. Kale verschoten meubelen, met vetvlekken, of gaten, werden vroeger aan de straatkant gezet voor ‘grof huisvuil’. Gezien de hoge aanschaf van leren meubels, vond ons bedrijf het van belang een methode te ontwikkelen om, de in wezen nog goede meubels, een nieuw leven in te blazen.
Met een unieke aanpak, kreeg het fenomeen kale en verschoten leren meubelen ineens een heel ander uitgangspunt. Het slijten van een prachtige fauteuil of uw lievelingsbank, is de schrik van iedere bezitter maar hoeft niet meer het einde te zijn, want de kant en klare oplossing ligt bij onze bedrijven. Binnen twee weken ziet uw bankstel of fauteuil er weer helemaal als nieuw uit.
Leren bankstellen zijn meestal duur. Na een aantal jaren wordt het leer vaal en de ontstane sleetse plekken ‘verarmen’ de inrichting. Mogelijk begint ook de kleur te vervelen. Maar zo’n duur bankstel hoeft niet weggegooid te worden. Eén belletje naar LederVisie is voldoende om de toekomst weer zonnig tegemoet te zien; want bij ons krijgt uw bankstel of fauteuil een complete facelift in de oorspronkelijke of in een andere, gewenste kleur en gaat daardoor weer jaren mee. Door de uitstekende resultaten is een goede reputatie opgebouwd, waardoor steeds meer mensen ons weten te vinden.

Concept

Het spuiten van leer en met name leren meubelen is al jaren de gewoonste zaak van de wereld. Dit geldt ook voor het opnieuw spuiten van leer, alleen stuitte dit in het verleden op veel problemen. De opgebrachte verf kon gaan afgeven of gaan bladderen. Wij hebben in de afgelopen jaren een geheel nieuw concept ontwikkeld. Het resultaat mag er zijn; de verf bladdert niet en geeft niet af. Een bank met een scheurtje kan gerepareerd worden door er een nieuw stuk leer in te zetten en daarna krijgt het meubelstuk opnieuw een prachtige kleur met de speciale leerverf.
Het voor de tweede keer verven van een oude, leren bankstel, fauteuil of stoel moet door een echte specialist gebeuren, anders ontstaan er gegarandeerd grote problemen. LederVisie is die echte specialist en is in staat elk type leer van een nieuwe afdeklaag te voorzien.

Johannes en Clarie de Wit